Julemeny

fra 11. november

Julelunsj– dele minner og matglede

JJulelunsjen handlar om meir enn det som ligg på tallerkenen. Det er ei lita øy av ro midt i desembertravle dagar. Eit rom der tida går litt saktare, der lyset frå stearinlys blir like viktig som smaken av sild og sylte. Og når bordet til slutt er rydda og kaffikoppen står lun i handa, kjenner ein at julelunsjen ikkje berre mettar magen – han mettar hjarta.


Denne julelunsjen er sett saman nettopp med dei minna i tankane – ei hyllest til tradisjonane, til gjestfridomen og til fellesskapet. 
Lunsjen er for å dele, brød

  • kalde rettene under passer til 2 skiver og koster kr 130,- pr stk,
  • dessert 130,- pr porsjon
  • 330,-  for glasert ribbe
  • brød 45,- pr. pers


Dropin julelunsj laurdager og sundager frå 12.00 – 15.00 i perioden 9. november - 21. desember.


PÅ BORDET

  • Haaheim sitt grove rugbrød brød og fine rundstykker med smør
  • Sprøtt flatbrød med smør

JULELUNSJ - Kalde retter

  • Haaheim sin røyka aure med egg og purresalat
  • Brita sin gravlaks djevelegg og sennepssaus
  • Farmor sin sursild med egg
  • Rakfisk med egg og rømme
  • Mamma sin akevittsild med eple
  • Haaheim sin roastbiff med peoperrotkrem og sprø lauk
  • Haaheim sitt røyka og speka andebryst med sylta rødkål og eple
  • Grandtante sitt nellikflesk med rødbetsalat
  • Lammerull etter minne om mormor med Haaheim sin sennep og rå lauk
  • Haaheim si kokt oksetunge med ovnsbakt lauk
  • Haaheim sin grove leverpostei med sopp og bacon

JULELUNSJ - Varmrett

  • Glasert ribbe (sticky ribs) med rødkål og sennepssaus, sesamrista småpotet

ATTEPÅ

Ingen julelunsj er komplett utan noko søtt "ondna tådno"

  • Blåmuggost, eplemost med kanel og pepperkaker
  • Heimebaka julekaker – laga med kjærleik og delt med glede (4 sorter julekaker)
  • Riskrem med kirsebærsaus – den klassiske
    avslutninga, med ein liten smak av forventning

Den store julelunsjen med heile menyen koster kr 895 pr person. 
(Minimum 4 personer)

Ein lettere julelunsj med eit utvalg koster kr 545

  • Haaheim sitt grove rugbrød og fine rundstykker med smør
  • Haaheim sin røyka aure med egg og purresalat
  • Tante si sennepssild med kokte egg
  • Brita sin gravlaks djevelegg og sennepsaus
  • Haaheim sin roastbiff med remulade og sprø lauk
  • Grandtante sitt nellikflesk med rødbetsalat
  • Haaheim sin grove leverpostei med sopp og bacon 
  • Glasert ribbe (sticky ribs) med rødkål og sennepssaus, sesamriste småpotetet
  • Heimebaka julekaker – laga med kjærleik og delt med glede (4 sorter julekaker)
  • Riskrem med kirsebærsaus – den klassiske avslutninga, med ein liten smak av forventning


Julelunsj er ikkje berre eit måltid – det er eit møtestad. Ein stad for historier, for latter, for kjærleik, for song og for samhald. Det minner oss om at dei beste rettane ikje berre blir laga på kjøkenet, men òg rundt bordet -saman.


BARNEMENY

  • Barn kan velge tre ting fra julemenyen til kr 245,- eller velge rettene under.
  • Pølse og potetpure kr 145
  • Spagetti bolonaise kr 145
  • Is med sjokoladekake kr 85
Send forespørsel

Julebordsmeny

JULEBORD - pr person kr 995,-

Forretter: anrettet

Ostekake på røykt aure med urtekremost og vår heimerøyka aure, med rogn og sprø potetchips


Varm retter: alle retter på bordet (to share).

  • Pinnekjøtt
  • Ribbe
  • Julepølse
  • Potet
  • Kålrot stappe
  • Hjemmelaget rødkål
  • Ribbe saus 


Dessert: anrettet

Riskrem med bær coulis

Send forespørsel

Julemenyar

Frå 9. november serverer me julemeny. Du kan velge mellom 3,5 eller 7 retter.

Ta kontakt for informasjon eller sjå på menykalenderen om kva meny som gjeld på datoen du ynskjer å besøke oss.

Vi tilbyr både glutenfrie og laktosefrie retter. Det finnes tilbud av vegetarmat.

Ta gjerne kontakt på forhånd sånn at me kan ordna det til beste for deg og gruppa di.


Middag må forhåndsbestilles.

Julemeny 1

Grava kamskjell 

med syrna fløte, dillolje og små sylteløk


Tynne skiver av grava hjort

med einermajones, ruccola, myrdalsost

og syltet plomme


Ostekake på røyka aure
med urtekremost og vår heimerøyka aure,
med rogn og sprø potetchips


Pannestekt torsk

med jordskokkpuré

og brunet hasselnøttsmør


Kremet raudbetsuppe

med rista gresskarfrø og syrna fløte


Svineribbe

med hjemmelaget rødkål, karamellisert
potetpuré og ribbesaus


Epledessert

serveres med hvit sjokoladekrem

Tilbehør blir valgt av ukens beste råvarer.


3 retters meny starter med suppe

3 retter: 995,- per kuvert

5 retter: 1095,- per kuvert

7 retter: 1395,- per kuvert

Julemeny 2

Røykt og speka kval  

med selleri og tranebærsalat med honning, einermajones og rugchips


Mini-smørbrød

med røykt makrell og eple-/sellerisalat


Viltpaté

med honning, tyttebær og flatbrød


Smørstekt kveite

med pastinakkkrem, sprø grønnkål og sitronsmør


Gulrotsuppe

med chilli, appelsin og ingefær


Andebryst

med eple/sellerirotpure, rødvinsaus, cognacmarinerte svisker og fondantpotet


Karamellterter

 portvinsmarinerte pærer,

mørk sjokolade og capucinokrem


Tilbehør blir valgt av ukens beste råvarer.


3 retters meny starter med suppe

3 retter: 995,- per kuvert

5 retter: 1095,- per kuvert
7 retter: 1395,- per kuvert

Vegetarmeny

Tangkjeks 

med dillkrem og sylta asparges


Salat med chevre,
honning og rista valnøtter


Raudbetetartar
Osteevhips, raudbetetartar, sennepsmajones og spirer


Smørsteikt blomkål
blomkpålpure, bruna smør
med soya lauk og kapers


Gulrot og appelsinsuppe
med rista chickerter


Smørsteikt kålrull
med kikkerter, sopp, valnøtter, cashewnøtter, paprika og gulrot, fløte
og tomatsaus, bakte småpotet


Karamellterter portvinsmarinerte pærer, mørk sjokolade og capucinokrem

Tilbehør blir valgt av ukens beste råvarer.


3 retters meny starter med suppe

3 retter: 795,- per kuvert

5 retter: 1095,- per kuvert
7 retter: 1395,- per kuvert

Menykalender

Me varierer jule-menyen for middagservering dei enkelte dager.

Du kan her finna julemenyen for dagane fram mot jul.

Me serverer 3, 5 og 7 retters meny. 

10 retters meny må avtalas på førehand.


Julebordsmeny med pinnakjøt og ribbe (sjå ovanfor) kan og bestillast for grupper.

OKTOBER 2025

Man Tir Ons Tors Fred Lør Søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

NOVEMBER 2025

Man Tir Ons Tors Fred Lør Søn
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DESEMBER 2025

Man Tir Ons Tors Fred Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21

Restaurant

Restauranten har historisk stil og me dekker på borda med damaskdukar og tøyserviettar, og med kandelabrar og blomar frå hagen i sesongen. Me dekker gjerne opp til grupper i Malenesalongen eller i Vinkjelleren  for dei som ønsker det.

Bar

Vi har ein venleg , usnobbete og koselig bar og resepsjon på Haaheim.  Her kan man være sosial eller slappe av med ei bok eller strikketøy. Man kan få kaffi, te, ei øl eller eit glas vin - og bartender mixer gjerne det du ønsker.